Menu Sluiten

Alles ligt in jouw handen..

Alles ligt in jouw handen..

Wat wil ik nou eigenlijk,
Waarom dit nou weer,
Waarom ben ik nou altijd de dupe,
Waarom heb ik het weer?

Deal je met deze vragen? Komt het weleens voor dat je in een bepaalde situatie zit en dat je dan ineens moet denken van; hoezo overkomt mij dit? En dan niet als vraag maar meer als een verwijt.


Dan wil ik je iets geweldig moois vertellen. Daar heb je waarschijnlijk zelf voor gekozen.


Alles wat je meemaakt, heb je namelijk bewust of onbewust zelf gecreëerd.

Lieverd, alles ligt in je eigen handen. Lees de vorige twee zinnen nog een keer oké?
Het moment dat je beseft dat heel je leven in je eigen handen ligt, is dit namelijk het keerpunt van jouw leven. Pas dan kom je uit het slachtofferrol en neem je het besluit om leiding te nemen over jouw eigen leven.


Ik zal je uitleggen wat het begrip slachtofferrol betekent. Je zit in een slachtofferrol als je nooit de oorzaak bent van de problemen of ongemakkelijke situaties waarin je terechtkomt. Jij bent nooit de oorzaak altijd is het de schuld van een ander. Het is nooit maar dan ook nooit jouw schuld. Maar hierin vergeet je vaak dat je ervoor hebt gekozen om iets te doen. Jij hebt ervoor gekozen om geen nee te zeggen tegen een dierbaren. Jij hebt ervoor gekozen om niet je mening te uiten. Jij hebt ervoor gekozen om stil te zijn. Jij hebt ervoor gekozen om je te schamen. Jij hebt ervoor gekozen om je anders voor te doen. Jij hebt ervoor gekozen om niet te zeggen wat je wel prettig of leuk vindt. Jij hebt ervoor gekozen om niet zeggen wat je echt voelt.
Als je het in een van die gevallen het anders had aangepakt was je nu misschien wel in een andere situatie beland. Hoe klinkt dat?
En als je het dus anders had aangepakt, had je leiding genomen over je eigen even. Leiding nemen over je leven ofwel leiderschap tonen. Betekent dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven. En dat je laat zien hoe je het eigenlijk wel wilt. Je vaart niet meer op de boot van andere mee, je wordt niet geleefd maar jij bepaalt je eigen koers.
Door bijvoorbeeld nee te zeggen tegen iets wat je echt niet wilt, geef je, je grenzen aan. Je komt voor jezelf op en je beschermt je eigen waarden. En van de andere kant weet de persoon met wie je te maken hebt, hoever hij/zij bij jou kan gaan. En wat hij/zij bij jou wel mag doen of niet mag doen.

Dus neem je verantwoordelijkheid over je eigen leven of speel je liever het slachtoffer door alles af te schuiven op andere?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *