Menu Sluiten

DE RELATIE MET JEZELF

Inspire

Ik heb het steeds over de relatie met jezelf. Maar als ik het zo zeg; merk ik dat veel mensen niet helemaal begrijpen wat ik bedoel. Of dat het te zweverig is voor de meeste. Ik snap dat ook wel. Niet iedereen is spiritueel bezig en niet iedereen gelooft er in, dat alles maar dan ook alles mogelijk is in het leven. En dit ongeacht van waar je nu staat.

Ik geloof er in dat je alles kunt bereiken, doen en krijgen in het leven, alles wat je maar wilt. Dit heeft niets te maken met vaardigheden, achtergrond of diploma’s. Dit heeft alleen maar te maken met de pure wil. Wil je iets, ja of nee? It’s that simple!

Wat heeft de relatie met jezelf hier nou mee te maken denk je vast. Je relatie met jezelf, bepaald hoe je relaties zijn met andere mensen en met je leven. Als je zelf denkt dat je lelijk bent bijvoorbeeld, kun je niet verwachten dat andere mensen je complimenten geven over hoe mooi je bent. Als je, jezelf dom vind, is het helemaal niet gek dat mensen je willen kleineren of dat je, je snel onzeker voelt waardoor je niet slaagt voor de examens. Of als je diep van binnen denk dat je niet goed genoeg bent, ga je steeds dingen willen bewijzen of laten zien.

Als jij niet aardig en aandachtig bent voor jezelf, moet je er niet van opkijken als andere dit ook niet zijn naar jou toe.

Ik ga je nu een aantal concrete stappen geven over hoe je je relatie met je zelf kunt verbeteren:

Stap 1. Leer jezelf goed kennen:

Beantwoord vragen zoals;  waar ben je goed in, waar ben je niet goed in, waar wordt je gelukkig van en wie ben jij zonder je verhaal. Alles wat je zoekt, zit eigenlijk in je..

Stap 2. Wees aardig voor jezelf:

Praat met mooie en zachtaardige woorden tegen jezelf. Koop cadeautjes voor jezelf, geef je zelf complimentjes. De complimentjes die je van een andere verwacht, kun jij jezelf ook prima geven. Luister naar je zelf, luister naar je lichaam. Lach je zelf niet uit. Doorvoel je emoties, onderdruk ze niet. Jij bent ook maar een mens..

Stap 3. Stop met destructief gedrag:

Stop met lelijk tegen jezelf te zijn. Stop met jezelf te straffen. Stop met lelijk en slecht tegen jezelf te praten. Ook als dingen niet gaan zoals je zou willen. En ook tijdens tegenslagen. Jij bent het ook waard als iets je niet lukt.

Stap 4. Neem de tijd voor jezelf:

Neem de tijd die je altijd voor andere neemt ook eens voor jezelf. Stop met haasten en dingen snel afraffelen als het om jou gaat. Neem de tijd om te genieten van de dingen die je leuk vind. Neem de tijd om zelf beter te leren kennen. Neem de tijd om eens je dromen helder te krijgen. Neem de tijd voor dingen die je altijd al zou willen doen.

Stap 5. Houd van jezelf:

Houd van jezelf, want jij bent dat waard. Houd van jezelf want je bent geliefd. Houd van jezelf alsof jij de enige ter wereld bent. Houd van jezelf want je bent precies goed en genoeg zoals je bent. Houd van jezelf want je bent al geweldig en compleet geboren. Wees dankbaar voor alles wat je bent en alles wat je wordt.

Als we echt van ons zelf houden, dan is alles in ons leven goed, Louise Hay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *